Menu Sluit
"Ik ben in die weken tot rust gekomen en heb veel kunnen nadenken. Ik heb een hoop dingen op een rijtje kunnen zetten en heb weer goede hoop voor de toekomst. Ik ben weer in mezelf gaan geloven."

Je hebt even een rustplek nodig, weet dat je hierin geen uitzondering bent! Graag zetten we ons in voor mensen die een plek zoeken om op adem te komen.
Wat er ook speelt – relationeel, financieel of psychisch – voel je welkom. We nodigen je uit om je verhaal met ons te delen en samen te kijken wat je nodig hebt en wat we voor jou kunnen betekenen.

Start mijn traject voor een rustplek in Amersfoort Vul het intakeformulier in

Een rustplek-traject bestaat uit verschillende fases, van het allereerste contact tot aan de afronding.
Klik op de knop ‘
Jouw traject‘ om meer te lezen over wat we bieden en hoe we werken.

We vinden het belangrijk dat je goede begeleiding krijgt in de tijd die je bij een gastgezin verblijft. Onze gastgezinnen zijn geen hulpverleners, daarom is altijd een derde partij betrokken, zodat jij een volgende stap kunt zetten in je leven.
Klik op de knop ‘Jouw begeleiding‘ om meer te lezen over wat we verwachten van degene die jou begeleid tijdens jouw traject.

Voor wie?

Graag zetten we ons in voor mensen die een plek zoeken om op adem te komen maar het is afhankelijk van onze gastgezinnen willen en kunnen bieden. Elk traject is uniek, elke gast heeft zijn persoonlijke vragen en behoeftes. We noemen hier een aantal doelgroepen die in de afgelopen jaren gebruik hebben gemaakt van een rustplek in Amersfoort:

  • Mannen en vrouwen in een huwelijkscrisis, wel of niet met kinderen
  • Jongeren tot 25 jaar voor of na een begeleid-wonen-traject
  • Mensen met beperkte financiële middelen en op zoek naar woonruimte; bij voorbeeld in verband met een nieuwe baan, een opleidingstraject od.
  • EU-buitenlanders die in Nederland een nieuw bestaan willen opbouwen.
  • Nederlanders die na een langere tijd in het buitenland zich hier willen vestigen
  • Mensen na een traject in een therapeutische instelling, voordat ze weer helemaal zelfstandig gaan functioneren
  • Tienermoeders op de wachtlijst voor begeleid wonen

Omdat onze gastgezinnen geen hulpverleningsinstanties zijn, kunnen we helaas geen plek bieden aan mensen die nog verslaafd zijn, schulden hebben of een straf open hebben staan.